Понеделник, 13 Март 2017 15:18
Новини:

TDK-EPC отвори нов завод в Испания

TDK-EPC отпразнува отварянето на втория си завод в Малага, Испания. Новата фабрика за разработка и производство на кондензаторни батерии се намира в индустриалния парк Parque Tecnológico de Andalucía, и е разположен на 6000 м2 площ. Има и отделна сграда с площ 1500 м2 за лаборатория и офиси на R&D.

Продуктите, произведени в Málaga, включват не само доказаните приложения в сфери като индустриални системи, автомобилна електроника и др., но също така обещават растеж на пазара в сферата на възобновяемата енергия.

Иновативни продукти, които помагат за предпазването на околната среда и повишават енергийната ефективност

 Новият завод на TDK-EPC ще произвежда кондензаторни батерии, които основно се използвант във вятърни генератори и фотоволтаични системи и за ефективно предаване на енергия. Кондензаторните батерии са ключови компоненти, например в системи за предаване на високо напрежение DC (HVDC). HVDC е технология за пренос на мощност на дълги разстояния. Системите HVDC осигуряват много малки загуби при преноса на мощност – само около 3% на 1000 км. Загубите при стандартен пренос (AC) са два пъти по-високи. 

СТИМАР 1 ЕООД